HU | EN

Segíts, hogy legyen tető a fejünk felett!

Mi lehet szebb karácsonyi ajándék?

Kérünk, tedd boldoggá a karácsonyunkat és segíts megvédeni a gyerekeket az időjárás viszontagságaitól.

Mi lehet szebb karácsonyi ajándék, mintha újra lesz a fejünk felett tető? Szerencsére a tanoda épülete áll, azonban az előtetőt muszáj lebontani. A hiánya komoly veszteség lenne, mert késő tavasztól kora őszig megvéd bennünket a kinti foglalkozások alatt esőtől, hótól, napsütéstől és most a járványtól is. Segíts, hogy a szabadban is legyen tető a fejünk felett.

A projekt részletei

A Csörögi Önkormányzat „VEKOP-6.2.2-15-2020-00008 leromlott településrészeken élő lakosság életkörülményeinek javítása, rehabilitációja Csörögön” pályázatában 10 millió Ft erejéig konzorciumi partnerek vagyunk. Ebből az összegből lehetőségünk van a tanoda épületének külső szigetelésére, festésére, a tető javítására, valamint a nyílászárók cseréjére.

Megemelkedett építési költségek...

Sajnos az építkezési költségek jelentősen megemelkedtek az utóbbi időben. Az Irányító Hatóság a költségek drasztikus megemelkedése ellenére nem emeli fel a pályázati összeget, így három lehetőségünk van: Elállunk a beruházástól, saját forrással kiegészítve valósítjuk meg, módosítva valósítjuk meg, de ez csak akkor lehetséges, ha a pályázatban leadott műszaki tartalom maradéktalanul teljesül.

Szerencsénkre a leadott pályázatban lévő műszaki tartalom nem elég részletes. Így olcsóbbá tudjuk tenni a beruházást azzal, hogy műanyag nyílászárókat építünk be fa nyílászárók helyett, a tetőt fóliáztatjuk ugyan, de a régi cserepeket tesszük vissza, bár ideje lenne a cserepeket is lecserélni.

Új előtetőre van szükség

A fő problémát azonban az jelenti, hogy az előtetőt a szigetelés miatt le kell bontani, viszont a műszaki szakemberek szerint a jelenlegi eléggé összetákolt, nem érdemes visszatenni. Az előtető nekünk létfontosságú, hiszen alatta tartunk tavasztól őszig foglalkozásokat, védi a gyerekeket az erős napsugárzástól, esőtől, hótól, a járvány idején a fertőzéstől. Ennek a cseréje azonban nem fér bele a 10 millió Ft-os költségvetésbe. Így a mi számunkra az lenne a legszebb karácsonyi ajándék, ha újra lenne teraszunk, ahol foglalkozásokat tarthatunk.

A terasz árajánlatok alapján 700.000 – 900.000 Ft-ba kerül. Erre gyűjtünk most.

Minden támogatónknak képes beszámoló.
50 000 Ft felett három fogásos vacsorameghívás két személyre Budapesten, családias környezetben egészséges, reform ételekkel.

Adományozás

Segíts, hogy a szabadban is legyen tető a fejünk felett.

Kérünk tedd boldoggá a karácsonyunkat és segíts megvédeni a gyerekeket az időjárás viszontagságaitól!

Minden támogatónknak képes beszámoló.
50 000 Ft felett három fogásos vacsorameghívás két személyre Budapesten, családias környezetben egészséges, reform ételekkel.