HU | EN

Karácsony 2022

Segíts, hogy teljesüljön, amire régóta vágynak!

Kérjük, tedd boldoggá a csörögi gyerekek karácsonyát!

"A szeretet nyelve a főzés."

Kérjük, tedd boldoggá a csörögi gyerekek karácsonyát, hagy főzzenek, süssenek kedvükre!

A gyerekeink imádnak ételt készíteni, enni. Ehhez azonban egy új konyhabútorra és még inkább egy új sütőre lenne szükség.

Részletek

Még messze a karácsony, de a gyerekeink már csillogó szemekkel érdeklődnek, hogy „Ugye idén is lesz a Tanodában karácsony? Meg ugye ajándék is lesz?”

Ami még a játéknál is fontosabb...

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tavaly jelentkezett nálunk a Gémklub Első Magyar Játékkiadó Kft., és az „Adj örömet” program keretében nagyon sok játékot kaptunk tőlük. Ekkor azonban a gyerekeknek már megvolt a tavaly karácsonyi ajándékuk, így a kapott játékokat jól eldugtuk előlük, gondolva a jövőre. Persze ezeket át kell nézni: lehet, hogy egy-két apróságot kiegészítésként meg kell vásárolni, ha nem mindenkinek jut az életkorának, érdeklődésének megfelelő ajándék, de alapvetően jól állunk. Ami még hiányzik, az a családoknak szánt élelmiszercsomag. Bizony, erre sajnos egyre nagyobb szükség van.

Ami a gyerekeinknek még talán a játéknál is fontosabb, az nem más, mint az evés. Egyszer március 15-én összeírattuk velük az ő 12-13 pontjukat, és íme ez lett az eredménye.

Ha megnézitek az 1., 5., 6. és 7. és részben a 8. pontot, láthatjátok, hogy ez így van.

A szeretet nyelve a főzés

A mi gyerekeink, amikor gyurmával játszanak, akkor is ételeket készítenek. És hogy a főzés nekik ennyire fontos, az nagy öröm a számunkra, mert közben tanulnak olvasni, mérni, a négy főre szóló receptet harminc főre arányosítani, együttműködni, és ráadásul még sikerélményhez is jutnak. Az sem elhanyagolható, hogy az ételkészítés által tudjuk befolyásolni az étkezési szokásaikat, hogy például kevesebb cukrot, szénhidrátot, inkább több zöldséget fogyasszanak, vagy megismerjék más népek gasztronómiáját, és ezáltal is kinyíljon kicsit a világ.

Amire nagy szükségünk lenne...

Ahhoz, hogy a március 15-ei követelésüket végre teljesítsük, szükségünk lenne egy új konyhabútorra és új gáztűzhelyre is, hogy egyszerre sokan tudjanak részt venni az étel előkészítésében. Nagy hasznát vennénk egy sütőnek is, amiben mondjuk ilyen finom mézeskalács házikót lehet sütni.

A konyhabútort egy asztalos támogatónk önkéntes munka keretében elkészítené, így nekünk csak az anyagokat és a gáztűzhelyt kell beszereznünk. Ez számításaink szerint 510 ezer Ft-ba fog kerülni. (Ha véletlenül nagyobb összeg jönne össze, azt a kazánunk tervezett kicserélésére fordítanánk, hogy a rezsiköltség se nőjön az egekbe.)

Ugye számíthatunk Rád?
Segíts, hogy meglephessük a gyerekeinket azzal, amire igazán vágynak!

Minden támogatónknak képes beszámolót küldünk, 50 000 Ft felett pedig meghívjuk egy közös főzésre, ebédre a Csörögi Tanodába.

Adományozás

Segíts, hogy teljesüljön, amire régóta vágynak!

Kérjük, tedd boldoggá a csörögi gyerekek karácsonyát, hagy főzzenek, süssenek kedvükre!

Minden támogatónknak képes beszámolót küldünk, 50 000 Ft felett pedig meghívjuk egy közös főzésre, ebédre a Csörögi Tanodába.